Uanset hvilke operationstype man som ejer vælger, er der følgende forholdsregler som skal overholdes efter endt indgreb:
Efter operationen skal hesten stå i boksen i 24 timer for at holde øje med komplikationer.
Til tider oplever man en knap så alvorlig komplikation, nemlig let hævelse og evt. betændelse i området. Dette sker oftest en uges tid efter kastrationen, som følge af at kastrationssåret har lukket sig for tidligt, og sårsekreter begynder at samle sig i et hulrum. For at forebygge dette skal hesten, efter de første 24 timer i boksen have adgang til motion i form af skridt for hånd, eller adgang til fold, det er vigtigt at hesten kommer ud og galoperer, således der kommer bevægelse og afløb i området.
Bevægelse holder såret åbent, så det kan hele inde fra. Symptomer på for tidlig lukning af såret er: Hævelse, besværet gang, nedstemthed, evt feber og nedsat ædelyst. Lukker såret sig for tidligt, skal man vaske med lunkent sæbevand, for at åbne såret igen. Kan man ikke det skal man kontakte dyrlægen, som vil igangsætte en passende behandling.
Andre komplikationer kan for eksempel være blødning fra sædstrengen.
Det er helt normalt at såret bløder en lille smule, og det er ganske acceptabelt at det står og drypper lidt fra såret. Skulle der imod al forventning opstå store blødninger, skal dyrlægen straks kontaktes. En anden, mere sjælden komplikation, er fremfald af tarm fra operationsområdet. Sker dette skal man strakt binde et rent lagen rundt om det der er faldet ud og ringe til dyrlægen.
Desuden behandler vi som standard med stivkrampe antiserum, da heste er særligt følsomme for denne bakterie, sikrer vi på den måde at hesten ikke skulle være så uheldig også at få en stivkrampe infektion.
Er du i tvivl om hvilken operationstype du som som ejer skal vælge, er du meget velkommen til at kontakte os.