Undersøgelse og behandling af halt hest

Hos Equine-Vet tilbyder vi undersøgelse og behandling af halt hest. En halt hest kan bl.a. skyldes smerte og hævelse i f.eks. forben, bagben eller et helt andet sted på kroppen. Vi holder til i Horsens, hvor vi gennem tiden har hjulpet mange heste i hele Jylland.

Når vi undersøger en halt hest, er det altid en meget grundig undersøgelse. Vi starter med en grundig samtale med dig som rytter, hvor du fortæller, hvad du oplever som problemet, hvordan det udvirker, hvor længe det har stået på samt udviklingen af det.

Derefter går vi til en indledende undersøgelse. Her kigger man typisk på hesten på staldgangen og bruger i den forbindelse både vores øjne og hænder. Vi kigger på hvordan hesten står – aflaster den eller prøver den på anden måde at signalere smerte. Derefter mærker vi grundigt på hele hestens krop, lige fra muskulaturen fra top til tå, men også led fra halsen til hovleddet. Vi mærker om hesten er øm, varm eller hævet – eller måske ligefrem omvendt, hvor hesten mangler muskulatur i et område som f.eks. følge af nedsat brug af denne muskel.

Herefter ses hesten i bevægelse i både skridt og trav på lige linje – og evt. i longe på blødt og hårdt underlag. Vi bruger bøjeprøve som en del af undersøgelsen for på den måde at kunne lokalisere problemet.

Hvordan foregår undersøgelse og behandling?

Diagnostiske blokader:

For yderligere at kunne lokalisere problemet, bruger man ofte diagnostiske blokader. Dette er lokalbedøvelse der bruges til at kunne specificere det område, haltheden stammer fra. En positiv blokade omtales, når hesten er haltfri eller man har lokalbedøvet det bestemte område.

​​

Diagnose og diagnostisk udstyr:

Når vi har fundet ud af, hvor smerten stammer fra, kan man bruge billeddiagnostik – enten i form af ultralydsscanning eller røntgen. På den måde kan man altså stille den præcise diagnose for en halt hest.

Det er vigtigt, at de fund vi finder rent klinisk på hesten, også stemmer overens med de billeder, vi finder på hesten. Dette er nødvendigt for at kunne behandle en halt hest 100% korrekt.

Behandling:

Behandlingen afhænger naturligvis af diagnosen. Vi tilbyder mange forskellige behandlingsmuligheder, bl.a. shockwave-terapi som noget af det nyeste. Men også mere kendte behandlinger som f.eks. PRP, binyrebarkhormon og hyaluronssyre.

Ring og hør om mulighederne for behandling af halt hest

Vil du gerne høre mere om mulighederne for at få behandlet en halt hest? Så skal du ikke tøve med at ringe eller skrive til os for mere information. Vi står klar med professionel rådgivning og vejledning.

Kontakt os i dag på telefon 23 11 33 37 eller e-mail info@equine-vet.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Vi ser frem til at hjælpe.​

EQUINE-VET ApS

Højbovej 30, 8700 Horsens  |  Dyrlæge Maria: 23 11 33 37  | E-mail: info@equine-vet.dk

CVR: 34624534