Digital røntgen

Vi råder over digitalt røntgen udstyr, der gør det muligt at tage røntgenbilleder hjemme i din stald.

Vi tager røntgenbilleder i forbindelse med handelsundersøgelser, halthedsudredninger, ryg- hals- og nakke- problematikker, screening for OC(D) ved ungheste/plage mm.

Vi foretager røntgen undersøgelser dagligt, og lægger stor vægt på, altid at tage billeder af højeste kvalitet. Som kunde modtager du billederne direkte på et USB-stick.

Røntgenbilleder er særligt informative i forhold led og knogle forandringer, dette giver relevant information for eksempel i forbindelse med halthedsudredninger. Ved en halthedsudredning bruger vi altid billederne i sammenhæng med vores kliniske fund på den almindelige undersøgelse, og også ligeså ofte i sammenspil med brug af ultralyd

De fleste vælger at kombinere en klinisk handelsundersøgelse med en fuld røntgen optagelse af hestens knogler. Her tager vi som standard billeder af nakke, hals, ryg, samt alle 4 ben med forskellige projektioner (vinkler) af hver led, således intet overses, og du som køber får den største tryghed før køb af en ny hest. (link handelsus)

Ungheste screening

Mange avlerne vælger i dag at få sine unge heste røntgen undersøgt før igangsættelse af træning, ridning mm. Dette synes vi hos Equine vet er en meget fornuftig løsning, og vi anbefaler at man som avler eller ejer af unge heste, får sine heste undersøgt så tidligt som muligt (Gerne fra 1-års alderen)

Man undersøger hos unge heste blandt andet om der er udvikling af osteochondrosis dissecans (OCD) også kaldet ledmus i daglig tale, kissing spine, frakturer mm. Skulle man være så uheldig at finde ledmus hos sin hest, vurderer vi altid hvorvidt disse har betydning for hestens brug, samt hvorvidt det anbefales at få disse opereret ud mens hesten er ganske ung.​

Kontakt mig her

Har du spørgsmål, som du ikke fandt svar på her på siden, er du velkommen til at kontakte mig på telefon eller udfylde min kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

EQUINE-VET ApS

Højbovej 30, 8700 Horsens  |  Dyrlæge Maria: 23 11 33 37  | E-mail: info@equine-vet.dk

CVR: 34624534