Blodprøver

Udvidede blodprøver

Udvidede blodprøver er mere specifikke. Dem tager vi, hvis du som ejer eller vi som dyrlæger har en mistanke om en speciel sygdom. Det kan fx være Sukkersyge, Cushing eller Borrelia. I den udvidede blodprøve kan vi også se, om din hest får for få mineraler. Blodprøverne bliver sendt til et laboratorie i Tyskland, så det aftaler vi specifikt i hvert enkelte tilfælde.​

Vi tilbyder blandt andet at lave blodprøver, gødningsprøver, urinundersøgelse, ledvæskeundersøgelse, svaber prøve dyrkning, generel bakterie dyrkning.

De fleste prøver sendes til laboratorier i Tyskland, dette er fx biopsier, blodprøver, urinprøver, ledvæskeanalyse mm. Disse forberedes dog hos os, sendes afsted, hvorefter svaret typisk foreligger allerede dagen efter.

Bakteriedyrkning foretages hos os selv, og her vil man også kunne få svar allerede dagen efter.​

Her kan man få taget forskellige ’profiler’ som man kalder det alt efter hvad man er interesseret at undersøge.

  • Stort blodbillede
Her undersøger man infektionstal, elektrolytter, samt indre organværdier i nyre og lever.​
  • Følprofil
  • Mineral eller vitamin profil
  • Muskel profil

Det kan for eksempel være efter et nyreslag, hvor specifikke enzymer stiger, og man dermed vil kunne finde ud af, hvorvidt ens hest har haft nyreslag.

  • Hormon profil

Det kan både være hvis man vil undersøge for en eventuel drægtighed, men også for eksempel ved en hoppe med besværlig adfærd.

  • Stofskifte profil

Her kan man blandt andet undersøge for sukkersyge, cushing eller hyperlipædemi.

Man kan altså undersøge for et hav af forskellige ting, hvis du er tvivl om, hvilken specifik undersøgelse din hest har brug, så ring.

Kontakt mig her

Har du spørgsmål, som du ikke fandt svar på her på siden, er du velkommen til at kontakte mig på telefon eller udfylde min kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

EQUINE-VET ApS

Højbovej 30, 8700 Horsens  |  Dyrlæge Maria: 23 11 33 37  | E-mail: info@equine-vet.dk

CVR: 34624534